Charme Camping Buurse 

Nu met gratis WiFi

 

 

 

Startpagina - De Camping - Plattegrond - Tarieven - Omgeving - Vermaak - Contact - Links - Evenementen - Video's 
Deutsch
 - English - Rekenhulp - FotoalbumEvenementen in de omgeving.
Camping Landgoed 't Hazenbos is het ideale uitgangspunt en een oase van rust om op terug te keren.

Zin in een "lang weekend weg" of gewoon er even uit, maar wel met een doel? Dan staan hieronder alvast een aantal evenementen die zich in de omgeving van Camping Landgoed 't Hazenbos afspelen. Dit kunnen kleine plaatselijke festiviteiten zijn zoals een braderie, maar ook grote en zelfs internationaal bekende evenementen zoals het paardenspektakel de "Militairy". U kunt natuurlijk ook altijd even een bezoekje brengen aan de VVV in Haaksbergen. Ook zijn er regelmatig interessante activiteiten net over de grens bij onze oosterburen. En neem ook even een kijkje op onze pagina "Omgeving" en "Links".

Kom regelmatig terug, want de informatie op deze pagina verandert regelmatig.

Gebroken link, informatie onjuist, of heeft u zelf een suggestie of staat uw evenement er (nog) niet bij?
Stuur dan even een e-mailtje naar ijzerenpaard @ gmail.com (Let op; zonder spaties!) 
(Wij geven geen garantie voor plaatsing!)

 

Evenementen 2019
(Klik op de desbetreffende foto of link voor meer informatie.)
(Links worden in een nieuw venster geopend.)

Datum

Plaats

Evenement

Beschrijving

April 2019

Eerste Paasdag

Buurse

Paasvuur

Bijna ieder jaar is er traditiegetrouw een groots paasvuur aan de Haaksbergerweg. In de wijde omgeving en in geheel Oost- en Noord-Nederland zijn er paasvuren te zien. Ook bij onze oosterburen zijn er paasvuren. In Buurse wordt het Paasvuur om 21:00 uur ontstoken.

Tweede Paasdag

Buurse

Lammetjesdag

Activiteiten: schaap of lam adopteren,
lammetjes knuffelhoek, kleurplaat, knutselen, ponyrijden, enz. Boerderij Nieuwe Bosplaats, Broekheurnerweg 33, Buurse. Tijd: 10:00-17:00 uur.
Info: G. Abbink - 06-52466124.
Tweede Paasdag Goor Lentefeest Dit lentefeest staat o.a. in het teken van Pasen. Er is sinds 2007 voor een nieuw thema gekozen. Zie ook www.vvvhofvantwente.nl

14/4

Enschede

Enschedemarathon

De Twentemarathon heet nu Enschedemarathon. Kijk op de website voor meer informatie.

Mei 2019

mei

Nederland/
Haaksbergen

Landelijke fietsmaand
Fietsen over de dijk

E.e.a. wordt door Batavus gesponsord. Voor meer informatie kunt u terecht bij de plaatselijke VVV-kantoren. Maar als u dan toch meedoet, waarom dan niet meteen in de natuur van n van Nederlands mooiste plekjes? Komt u naar Buurse dan zult u daar geen spijt van krijgen. En verblijft u op Camping Landgoed 't Hazenbos dan kunt u daar na afloop weer lekker uitrusten.
11/5 Markelo

Fuchsiamarkt

Voortbestaan is niet zeker.

Juni 2019

1ste Pinksterdag Borne Pinksterbruidjes
Ieder jaar treden op 1ste Pinksterdag de pinksterbruidjes op. Op het Rheineplein dansen ze onder de Pinksterkroon.

4-8/6
(2018)

Haaksbergen

Avondvierdaagse

U kunt natuurlijk overal de avondvierdaagse lopen, maar als u op Camping Landgoed 't Hazenbos verblijft is het des te mooier want de tocht die in Haaksbergen wordt georganiseerd loopt ook nog eens door de mooiste natuurgebieden. U kunt uw wandeltocht vooruit of ter plaatse boeken. Kijk voor meer informatie op de website van de VVV of die van wandel kring DIO Haaksbergen.
21-24/6 Goor Lentefeest  

Augustus 2019

16-18/8 Buurse Kermis  
23-25/8 Borne Melbuul'ndagen
Ieder jaar worden eind augustus de Melbuul'ndagen gehouden. Het staat bol van de activiteiten met onder meer muziek, kermis en sport. De activiteiten spelen zich af in het centrum van Borne. Er staan kraampjes op straat waarin een veelheid van artikelen wordt aangeboden en oude ambachten worden gedemonstreerd. Het hoogtepunt van de Melbuul'ndagen vormt de Run-Bike-Run.
30-31/8 Markelo Dorpsfeesten  

September 2019

Omgeving
Haaksbergen

Zomerfeesten
&
Schuttersfeest

In geheel Twente worden gedurende de zomermaanden buurt-, volks- of zomerfeesten gehouden. En daarvan is het Schuttersfeest in Haaksbergen. Deze worden gehouden op 1, 2 en 3 september 2019.
14/9 Denekamp Paarden- en ponymarkt  
Tweede zondag in september Buurse De dag van het paard Zie deze link. Normaal is dit evenement op de tweede zondag in september.
26-29/9 Haaksbergen Kermis  

27-29/9

Diepenheim

Kermis en schuttersfeesten

 

Oktober 2019

10-13/10

Boekelo

Military

Dit internationale paardenspectakel brengt heel wat mensen op de been. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.military-boekelo.nl 
8-10/10 Borne Kermis  

Het gehele jaar 2019

Volgens evenementen-kalender Haaksbergen en omgeving VVV Haaksbergen evenementenkalender Wilt u de actuele zaken bekijken m.b.t. evenementen in Haaksbergen en omgeving? Neem dan even een kijkje op de evenementenkalender van de VVV Haaksbergen. Deze wordt regelmatig bijgewerkt. Kies op de VVV Haaksbergen website in de menubalk "Evenementen"  en maak een keuze uit n van de getoonde mogelijkheden.
Dagelijks Overijssel Fietsroutenetwerk
Wandel- & fietskaarten.


Bij de receptie van de camping
zijn ook meerdere kaarten te koop.

O.a. fietskaart Achterhoek/Twente met fietsknooppunten.

Wandelnetwerk Zuidoost Twente.

Toeristische plattegrond Gemeente Haaksbergen.  

3' zaterdag v.d. maand Bredevoort Boekenmarkt
In Bredevoort zijn veel boekwinkels met een enorme keuze voor iedere boekenliefhebber. Op elke 3de zaterdag van de maand is er een boekenmarkt. Maar de meeste winkels zijn (deels) op de overige doordeweekse dagen geopend. Er zijn een aantal speciale data met extra openingsdagen. Deze variren maar men is vooral in het hoogseizoen ook op de zondag na de markt geopend. Informeer eerst wanneer u zeker wilt zijn.  En van de websites die informatie biedt is: http://www.bredevoort-boekenstad.nl
Diverse data Diverse plaatsen Klootschieten
Klootschieten is een typisch Twentse (groeps)sport waarbij men met een houten met lood gevulde bal (de kloot) in zo min mogelijk worpen (de schoten) een traject moet afleggen. Maar ook in andere delen van het land en in Duitsland wordt het in diverse varianten gespeeld. Dit alles gebeurt in de vrije natuur. Hiervoor zijn diverse arrangementen te boeken waarbij u alle benodigde uitleg en begeleiding krijgt. Uiteraard kunt u het ook zelf spelen indien u over de attributen beschikt. Kijk ook even op de "Linkpagina".

Elke zaterdag

Weerselo

Weerselose goederen- en antiekmarkt.

Deze goederenmarkt wordt al sinds jaar en dag elke zaterdag op het terrein aan de Bornsestraat 14 in Weerselo gehouden. Naast de vaste zaterdag zijn er ook een paar extra marktdagen. Zaterdags geopend van 8:30 tot 14:00. Op de extra  of bijzondere dagen van 9:00 tot 17:00. Parkeren is er gratis. Tegenwoordig is de markt ook elke 2de zondag van de maand. De toegangsprijs in 2017 bedraagt voor de reguliere markt slechts 1 euro of 2,50 euro op bijzondere dagen. Zie hiervoor de website.

Dagelijks

'T Stift
stift.jpg (7043 bytes)

Bent u toch in Weerselo of op de Weerselose markt geweest? Bezoek dan ook eens het fraaie monumentale landgoed Het Stift. Dit ligt op slechts enkele honderden meters loopafstand van de Weerselose markt.

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.
Contoleer zelf eventueel de data bij de organisatie van het desbetreffende evenement.

 Top