Sluiting camping per 31 oktober 2022. Klik voor meer info.
 

Een greep uit de zeer vele mogelijkheden die er in de directe omgeving te doen zijn.
Zie ook onze pagina's "
Evenementen".

 

Sport en spel
 

Fietsen &
fietsverhuur
Voor wat het fietsen betreft kunnen we zeggen dat een ieder hier in de directe omgeving volop aan zijn trekken komt. Te veel om hier op te noemen.

In Buurse bestaat bij de firma Wildenborg de mogelijkheid om fietsen te huren. Ook bij "Die Haarmühle" zijn fietsen te huur. En ook in Haaksbergen bij o.a. Hannink tweewielers. 
 

Moutainbike- parcours Er is een mountainbikeroute van ca. 60 km., mountainbikeroute die langs de camping loopt. Over zandwegen en smalle bospaadjes. Slingerend door natuurgebieden, langs beken en het boerenland. 10 km. speciaal aangelegde single tracks en zogenaamde Technical Trail Features (TTF), kunstmatige hindernissen van grond, steen en hout. Deze kun je ook overslaan omdat er ook een parallel pad is.

Er is begin 2019 een toevoeging aan de mountainbike route gekomen. Dit is bij de skiheuvel bij de Rutbeek. Steile klim- en afdaalmogelijkheden. 7 Beklimmingen, 40 bochten, 50 meter hoogte, een toevoeging van 770 meter.

Hieronder staat een link naar een filmpje op Youtube.

Filmpje.
 

Golf
In Haaksbergen bevindt zich een 6-holes golfbaan Het Langelo. En ook over de grens in Ahaus is een golfclub. En er zijn nog meer golfgelegenheden zoals in Hengelo. De echte golfliefhebber weet die zonder twijfel te vinden.
Jeu des boules
Gewoon spelen met uw zelfmeegebrachte speelballen. Er is plek genoeg.
Kegelen Bij eetcafé Winkelman in Buurse zijn kegelbanen. 
 
Roeien Er kunnen o.a. bij "Die Haarmühle" net over de  grens roeiboten gehuurd worden.
 
Surfen
Surfmogelijkheden zijn er o.a. op het natuurrecreatiepark Het Rutbeek.
Tafeltennis

Op de camping is een tafeltennistafel beschikbaar. Ballen en batjes zijn gratis te leen, de tafel is overdekt opgesteld en verlicht, dus ook 's avonds en bij regen te gebruiken.
 

Tennis

 

In Buurse is de mogelijkheid gebruik te maken van de tennisbanen. Dit is gratis voor onze gasten. (Voor zover beschikbaar.)
Vissen Direct buiten die camping stroomt de Buurser beek waar u naar hartenlust kunt vissen. (Vergeet uw vergunning niet!)
 
Waterskien
In het recreatiepark Het Rutbeek bevindt zich een waterskicentrum.
Zwemmen
Er zijn in de directe omgeving minimaal 4 mogelijkheden om te zwemmen.

 


Diversen
 

De Waarbeek

In Hengelo is al sinds jaar en dag het nostalgische pretpark "De Waarbeek"  gevestigd. Met jonge kinderen zeker een bezoek waard. Dit staat garant voor een hele dag plezier.

Pannenkoeken-restaurant / Bierbrouwerij

 

Net buiten Buurse op weg naar de grensovergang ligt aan de Alsteedseweg 38 Pannenkoekenrestaurant en bierbrouwerij "Erve De Hooge Esch". Hier kunt u heerlijk eten en drinken. Op gezette tijden zijn er (betaalde) rondleidingen door de bierbrouwerij. Ook is hier een pannenkoekenrestaurant gevestigd en is er buiten een speeltuintje.
Markten
Op woensdagochtend in Haaksbergen rond de Pancratiuskerk in het oude centrum. Op dinsdag en zaterdag in het centrum van Enschede. Grote markt met ca. 140 kramen. Zeer geliefd deel van deze markt zijn de viskramen met verse en gebakken vissoorten.
Ter Huurne

Direct aan de Nederlands/Duitse grensovergang op de weg Buurse-Alstätte vindt u de "Holland Kaufmarkt" Ter Huurne. Dit complex bestaat uit een grote supermarkt met restaurant en uitgebreide speeltuin. Hier kunt u ook 's zondags terecht voor uw boodschappen. Ter Huurne is vooral een trekpleister voor onze oosterburen die daar goedkoop koffie komen inkopen of een visje eten. Een "Backfisch of Matjeshering". Neem even een kijkje op de website www.terhuurne.

U bevindt zich op pagina Vermaak.

Startpagina - De Camping - Plattegrond - Tarieven - Omgeving - Vermaak - Evenementen - Video's 
Deutsch - English - Rekenhulp - Fotoalbum - Huisregels - Contact